top of page

Aktivitetsrapport hos Arbetsförmedlingen - blankett

Den som deltar i Rusta och matcha behöver varje månad aktivitetsrapportera, aktivitetsrapporten lämnas till Arbetsförmedlingen via en blankett eller online. Vi förklarar det du behöver veta.

Att skicka din aktivitetsrapport till Arbetsförmedlingen med blankett - hur går det till, varför behöver du göra det och vad är bra att veta och tänka på?

Aktivitetsrapporterar gör du för att visa att du är aktiv i ditt arbetssökande och därigenom säkra att du får fortsatt ekonomisk ersättning från a-kassan eller Försäkringskassan. Som en bonus ger det dig dessutom struktur och en överblick över de tjänster och utbildningar du sökt. Arbetsförmedlingens blankett för aktivitetsrapportering hittar du på deras hemsida, annars kan du såklart aktivitetsrapportera online.

 

Att fylla i din aktivitetsrapportblankett


Var noggrann när du fyller i din aktivitetsrapportblankett, här är exempel på aktiviteter som du tar med:

  • Alla jobb och utbildningar du sökt, även spontanansökningar

  • De jobbtips du fått av Arbetsförmedlingen eller oss och agerat på

  • Rekryteringsträffar, studie-sök-stugor eller intervjuer

  • Workshops eller föreläsningar

  • Dagar och tider du jobbat

  • Möten med din coach eller studie- och yrkesvägledare


En kvinna vid ett skrivbord som fyller i en blankett.
Fyll i blanketten online eller skriv ut den som en pdf och fyll i för hand.

Coachen tipsar: Se din aktivitetsrapportblankett som ett levande dokument - fyll i den kontinuerligt så fort du utför en aktivitet som tar dig närmare arbetsmarknaden.

Hämta din aktivitetsrapport som pdf


Har du inte möjlighet att aktivitetsrapportera online så kan du ladda ner din aktivitetsrapportblankett som pdf. Den fyller du i för hand och skickar in till Arbetsförmedlingen med post. Här hittar du aktivitetsrapportblanketten! Tänk på att skicka in den i tid så att din aktivitetsrapport inte blir sen.


Aktivitetsrapportera digitalt


Ett smidigt sätt att aktivitetsrapportera är att göra det direkt på Arbetsförmedlingens webbplats. Det är bara att logga in med e-legitimation på "Mina sidor" och fylla i din aktivitetsrapportblankett.

Comments


bottom of page