top of page

Ett bra cv - och människan bakom

En människa är mer än sitt cv - det vet väl vi. Ett bra cv behöver inte betyda att personen är rätt för jobbet och på samma sätt kan en kandidat med ett tunt cv bli en nyckelperson på en arbetsplats.

Vilka är egentligen människorna som söker jobb, har de några gemensamma nämnare? Ja, att de söker jobb!


En grupp människor som ler och höjer sina händer.
Människorna bakom jobbansökan - är alla olika.

Vilka söker jobb?

Annars är "gruppen arbetssökande" långt ifrån homogen - en del har personliga skäl till sin arbetslöshet, andra söker jobb för första gången, ytterligare andra strävar efter högre lön och en del har bytt bransch. Anledningarna till att att våra deltagare går Rusta och matcha hos oss är alltså nästan lika många som själva antalet deltagare.

Det vi har lärt oss efter alla år i branschen är att en arbetsmarknad präglad av människor med olika ålder, härkomst, kön, erfarenheter, egenskaper och mål är en frisk arbetsmarknad. Och att arbetsplatser och team med en bredd av anställda är mer effektiva och framgångsrika!


Hur mår arbetsmarknaden?


Arbetslösheten går nedåt - det är en trend vi sett ett tag, samtidigt som andelen långtidsarbetslösa inte minskar. Många branscher behöver både gasa och bromsa - samtidigt, och det råder både kompetensbrist och arbetslöshet. Arbetsmarknaden är dynamisk, minst sagt! Kan allt lösas med kompetensutveckling internt, och finns all arbetskraft vi behöver i landet? Eller så finns många lösningar mitt framför näsan på oss i form av företag som tänker kreativt kring erfarenhet, kompetens och rekrytering.


Vi har samlat ett gäng kandidater som skulle kunna fylla hålen på din arbetsplats. Dessa är helt fiktiva - men skulle kunna vara verkliga. Är du intresserad av att veta mer om våra kandidater eller hur vi kan hjälpa dig att lösa dina rekryteringsutmaningar, kontakta oss - helst igår!

Comments


bottom of page