top of page

Fem tips för anställningsintervjun!

Vår försäljningschef Salar Ashour är expert på arbetsmarknaden och van att sitta på båda stolarna i intervjusammanhang, därför pumpade vi honom på hans proffsigaste tips - väl mött!

Ja, ursäkta att vi tjatar men det är bara för att det behövs, här följer fem tips inför nästa arbetsintervju!


 

Två män som jobba i ett kontorslandskap
Tänk strategiskt på intervjun!


1. Research: arbetsgivare


Förbered dig på företaget och den tänkta rollen: Gör research på företaget och försök förstå deras verksamhet och mål. Tänk också igenom vad du kan bidra med i den tänkta rollen och förbered exempel på hur du har använt dina färdigheter och erfarenheter i tidigare befattningar.2. Research: dig själv


Tänk igenom dina starka sidor och utmaningar: Försök att tänka igenom vilka dina styrkor är och ge exempel på hur du har använt dem i tidigare befattningar eller projekt. Tänk också igenom eventuella utmaningar du har haft och hur du har hanterat dem. Detta kan visa att du är självmedveten och har en bra förmåga att lära dig av dina misstag.


3. Frågor: arbetsgivare


Var beredd på vanliga intervjufrågor: Det finns visserligen ingen garanti för att du kommer att få de vanligaste intervjufrågorna, men det kan vara bra att vara förberedd på dem ändå. Några exempel på vanliga frågor är "Berätta om dig själv", "Varför vill du jobba här?", "Berätta om en gång då du löste ett problem på ett kreativt sätt" och "Vad är dina styrkor och svagheter?".


4. Frågor: dig själv


Ställ frågor: Det är inte bara intervjuaren som ställer frågor under en arbetsintervju. Det är också bra att ha några frågor förberedda som du kan ställa för att få mer information om företaget och den tänkta rollen. Detta visar att du är intresserad och vill veta mer om företaget och hur du kan passa in i teamet.


5. Tänk professionellt


Var professionell och respektfull: Var professionell och respektfull mot intervjuaren och andra du möter på företaget. Detta visar att du har rätt inställning och attityd för att bli en del av teamet.


 

Dessa tips rustar dig för arbetsmarknaden!


Lycka till!

Comments


bottom of page