top of page

Karriärkonsulten besöker Stockholms internationella Handelsskola

När en av våra samarbetspartners, Stockholms internationella Handelsskola (SIH), bjuder in till öppet hus var vi såklart på plats - vilken chans för våra deltagare att få en gräddfil in i en bransch med hög efterfrågan på arbetskraft.

Två personer står vid en affärsmässig ingång och ler mot kameran.
Camilla Hermelin tillsammans med SIHs vd Martin Wesseloh.

Camilla, grundare och vd på Karriärkonsulten och Petra, vår utbildningsansvariga, tog med sig ett gäng kandidater och begav sig till SIH, Stockholms internationella Handelsskola, för att delta på öppet hus och en informationsträff gällande en glödhet utbildning: Logistiker/Speditör med hållbarhetsprofil.
Varför studera på yrkeshögskola


Ett taktiskt val både här och nu och för framtiden är att läsa en yrkesutbildning eftersom det är utbildningar speciellt framtagna för att matcha behovet på arbetsmarknaden. Utbildningarna innehåller mycket LIA (lärande i arbete) och praktiska moment, och är utformade på så sätt att studenterna direkt ska nå framgång i arbetslivet efter avslutad utbildning.


Fakta yrkesutbildning Logistiker/Speditör med hållbarhetsprofil


Snabbfakta Logistiker/Speditör med hållbarhetsprofil

  • Två år

  • 400 yh-poäng

  • 30 veckor LIA

  • Utbildare och föreläsare direkt från branschen

  • CSN-berättigad

 

En kvinna står leende framför en Karriärkonsulten-roll up på Stockholms internationella Handelsskola.
Såhär pepp är Petra Svensson på att matcha våra deltagare till utbildningar!

"Det är otroligt värdefullt att ha en etablerad relation med en utbildningsaktör i Stockholm, utbildning och omskolning är ett högaktuellt alternativ för många av våra deltagare", reflekterar Petra.


"En bransch som skriker efter folk, två års utbildning och föreläsare direkt från näringslivet - vad finns det att fundera på?", säger Camilla.


Enbart i Stockholm beräknas branschen behöva 7000 medarbetare det närmsta året så detta är en studiemöjlighet som fort omvandlas till en jobbmöjlighet!

Här kan du läsa mer om utbildningen!

Opmerkingen


bottom of page