top of page

Nytt jobb via rätt sökord på Linkedin

Även om du har en korrekt, uppdaterad profil, är aktiv i kommentarsfält och skriver egna inlägg kan du gå miste om karriärmöjligheter på grund av att rekryterare och potentiella arbetsgivare helt enkelt inte hittar dig eftersom du använder fel eller tokiga sökord.

De nyckelord du använder för att beskriva din yrkesroll kanske inte stämmer överens med vad utomstående söker på - kom ihåg dina mottagares perspektiv.


 

Jobbannonser

Finns det nyckelord som är vanligt förekommande för din yrkesroll i jobbannonser? Då får du reda på vad dina framtida arbetsgivare använder för titlar och rollbeskrivningar. Googla!


 

Branschkollegor

Vilka ord använder dina branschkollegor när de pratar om sitt jobb i sina linkedinprofiler, på bloggar och presentationer? Researcha!


 

Massmedia

Hur beskrivs ditt yrke i massmedia? Läs intervjuer, reportage och artiklar om din bransch och identifiera de ord som bildar en röd tråd!


En person håller i en telefon, på skärmen syns linkedinloggan.
Är du lätt att hitta?


Slå sedan samman din inhämtade information och voilá - nu har du ett gäng etablerade sökord. In med dessa i både profil och framtida inlägg - så blir du lätt att hitta!

Comentarios


bottom of page