top of page

Rekrytera med Sabina

Sabina, en av våra rekryteringskonsulter, delar spaningar på arbetsmarknaden, berättar om hur hon nätverkar och tipsar om hur du kan utvidga ditt eget kontaktnät. Ta rygg på henne och du blir en proffsnätverkare på nolltid!

Våra rekryteringskonsulter jobbar både uppsökande mot potentiella arbetsgivare och blir utöver det kontaktade av företag och personer som letar efter personal. Vi frågade hur Sabina tänker!


Vill du beskriva en typisk första kontakt med en arbetsgivare?


För mig är det viktigt att skapa ett värde och att ha en plan för de arbetsgivare jag kontaktar. Så när jag jobbar uppsökande utgår jag helt från våra deltagare, både vår kandidatbank och arbetsmarknaden är ju dynamisk så för oss är det livsviktigt att vara uppdaterade på arbetsmarknaden och lyhörda för de behov som uppstår - den som är snabbast på bollen har ju en kraftig konkurrensfördel.


Jag vill heller inte lova de företag som kontaktar mig någonting, de ska ju känna sig trygga med att lämna över rekryteringen till mig och då är min ärlighet A och O. Presenterar jag en kandidat så är min ambition att det bli en match!

En svartvit bild på en leende kvinna med armarna i kors, redo att rusta och matcha.
Sabina - en matchare i toppklass!Mitt mål är att skapa långsiktiga och helgjutna anställningar, och det kräver tid, engagemang och energi från både arbetsgivaren och arbetstagaren - och mig!


Ditt bästa nätverkstips?


Uppdatera uppdatera uppdatera dina sociala kanaler, framförallt Linkedin! Dela inlägg ofta med aktuell information av vad du erbjuder. Håll det kort, relevant och med en tydlig cta - slösa inte potentiella samarbetspartners tid, de som vill veta mer ska kunna kontakta dig enkelt!

Sedan tänker jag att kontakter skapar och återskapar man hela tiden. Det är lika viktigt för mig att behålla en bra relation till en gammal kollega som att ge ett visitkort till en ny restaurang jag besöker. Du är ju ditt eget varumärke, så hitta din röst och behåll den, tänk charm och var inte rädd för att bjuda på dig själv.


Har du någon spaning på arbetsmarknaden?


Både läget i världen och landet avspeglar sig direkt på Sveriges arbetsmarknad, det kan upplevas som att det “står lite still” just nu. Men arbetskraft behövs hela tiden inom flera branscher,för närvarande upplever jag att det är en stor efterfrågan på personal inom restaurang, transport samt inom vårdsektorn i form av till exempel undersköterskor, personliga assistenter och vårdbiträden.


Vidare skulle jag vara intresserad av att se ett ökat hållbarhetsperspektiv hos både arbetsgivare och arbetssökande. Jag vill gärna förmedla långsiktiga anställningar och då krävs det såklart att arbetsgivaren investerar tid och energi i personen som anställs, men också att den nyanställde vill stanna kvar ett tag och eventuellt växa i rollen eller på företaget.


Behöver du anställa?
Comments


bottom of page