top of page

Så tackar du för arbetsintervju

Att gå på en anställningsintervju kan vara en blandning av spänning, förväntan och nervositet. När intervjun är över kan dessa känslor förbytas i en ivrig väntan på återkoppling. För att minska denna väntan och samtidigt stärka ditt intryck hos arbetsgivaren, kan du skicka ett


Hur bör ett tackmail efter arbetsintervju se ut?

Ett tackmail efter arbetsintervju bör präglas av professionalism och takt. Det bör inledas med ett genuint tack till intervjuaren för den givna möjligheten och tiden de investerat i dig. Vidare är det klokt att reflektera över något positivt från intervjun, kanske en aspekt av jobbet eller företagskulturen som du fann särskilt tilltalande. Att återigen bekräfta ditt intresse för positionen är också centralt, och det kan vara effektivt att kortfattat påminna om varför du är en stark kandidat för rollen. Se även till att dina kontaktdetaljer är lättillgängliga för att underlätta vidare kommunikation


En checklista för ditt tackmail:

  1. Adressera mottagaren med namn.

  2. Undvik ursäktande eller osäkra formuleringar.

  3. Hänvisa till specifika delar av intervjun.

  4. Uttryck din entusiasm för positionen och förklara varför du är intresserad.

  5. Avsluta med en professionell signatur som inkluderar ditt fullständiga namn och kontaktuppgifter.

Uppföljningsmail efter intervju – exempel

Ämne: Tack för intervjun – [Ditt Namn]


Hej [Intervjuarens Namn],


Jag ville bara ta en stund att uttrycka min tacksamhet för möjligheten att intervjuas för positionen som [Jobbtitel] tidigare idag/denna vecka. Det var en glädje att lära känna dig och teamet lite bättre, samt att få en djupare inblick i rollen och företaget.


Jag är mycket entusiastisk över möjligheten att eventuellt bli en del av [Företagets Namn] och är övertygad om att min erfarenhet inom [Relevant Erfarenhet/Expertis] skulle vara en stor tillgång för ert team.


Tack igen för möjligheten och jag ser fram emot att höra från er angående nästa steg i rekryteringsprocessen. Om det finns ytterligare information eller dokumentation ni behöver från min sida, tveka inte att kontakta mig.


Med vänliga hälsningar,


[Ditt Namn]

[Telefonnummer]

[E-postadress]


Övriga tips inför ditt tackmail

Timing och initiativ är två kritiska komponenter när det kommer till tackmail efter intervjun. Ett tackmail bör skickas ut snabbt, helst samma dag som intervjun ägde rum eller senast dagen efter, för att återigen föra din ansökan till arbetsgivarens uppmärksamhet och uttrycka din uppskattning för möjligheten. Att låta för mycket tid passera kan minska effekten av ditt meddelande och i sådana fall kan ett uppföljningsmail vara mer lämpligt.


Passa på att använda tackmailet som en plattform för att ta initiativ och fråga om nästa steg i rekryteringsprocessen. Att göra detta visar inte bara ditt fortsatta engagemang utan också ditt starka intresse för positionen, vilket kan positionera dig fördelaktigt i arbetsgivarens ögon.


Ett tackmail är inte bara en artighet, det är ett strategiskt verktyg i din jobbsökning. Genom att skicka ett genomtänkt och välformulerat mail kan du stärka ditt intryck hos arbetsgivaren och öka dina chanser att få jobbet. Så, nästa gång du kommer hem från en intervju, ta några minuter att skriva och skicka ditt tackmail. Det kan göra all skillnad!

コメント


bottom of page