top of page

Arbetsmarknad: framtidens jobb!

Rusta och matcha-teamet på Karriärkonsulten delar spaningar på arbetsmarknaden, här med ett axplock av yrken som har goda framtidsutsikter.

Framtiden på arbetsmarknaden ser ljus ut på flera fronter, vill du jobba inom till exempel IT eller vård och omsorg är du rätt ute!

Här är ett urval av de branscher som skriker efter arbetskraft både nu och i framtiden, och yrken som kräver både längre och kortare utbildningar.


En grupp människor med olika yrkestypiska attribut redo för arbetsmarknaden.
Vilket yrke ska du satsa på?

Vård och omsorg

Längre utbildning: Specialistläkare och sjuksköterskor, barnmorskor och tandläkare.

Kortare utbildning: Vårdadministratörer och vårdbiträden, undersköterskor och medicinska sekreterare.

IT


IT-arkitekter, systemtestare och mjukvaruutvecklare, analytiker och programmerare är alla exempel på jobb att satsa på i framtiden. Programmering är grunden inom många IT-yrken, så alla utbildningsnivåer är aktuella, både juniora och mer seniora personer med IT-kompetens är attraktiva på arbetsmarknaden.


Samhälle & infrastruktur


Det behövs fler poliser, lärare och förskollärare - yrken som kräver lite längre utbildning. Men också lok- och spårvagnsförare och busschaufförer - kortare utbildning.


Hands on-yrken


Prognosen är också god för den som vill jobba mer praktiskt och hands on - till exempel målare, snickare, plåtslagare, reparatörer och elektriker. Många av dessa yrken kan du utbilda dig till på yrkeshögskolor: en av de snabbaste vägarna till jobb!


Hos Arbetsförmedlingen och såklart här hos oss finns alltid uppdaterade listor med arbeten att satsa på i framtiden!

Comments


bottom of page