top of page

Good example: rapport från verkligheten

"Sök inte jobb - se istället till att inte bli av med dem när du blir äldre." Så lät delar av en feedback vi fick av en före detta Rusta och matcha-deltagare hos oss på Karriärkonsulten. Så vi var såklart tvungna att ta reda på mer.

Att söka jobb är sällan peppigt och glatt hela tiden och i många av de solskenshistorier vi delar kommer inte hela bakgrunden fram. Är det slitet och ihärdigheten eller tur och rätt kontakter som ger resultat?

Eller en liten släng av båda?

👉 Å ena sidan har vi en kandidat med erfarenhet inom programmering och system- och datavetenskap, han söker anställning inom IT-branschen och upplever ett motstånd på grund av sin ålder. Å andra sidan har vi en karriärcoach som sett en driven och intelligent person som är fortsatt attraktiv på arbetsmarknaden och vars situation varken är ovanlig eller konstig - allt som behövs är lite ny input!


👉 Deltagaren menar att trots ett genomarbetat cv, många riktade ansökningar skickade, kartläggning av dolda jobb var det ett missförstånd och en stressad rekryterare som gjorde att han fick jobb. Medan karriärcoachen sett en vanlig resa där deltagarens ansträngningar gett resultat.


Såna här storys går det tretton på dussinet i vår bransch - man skulle kunna kalla det för vår grej!

Sensmoralen är alltså: bli inte gammal! Nej, vi skojar. Poängen med denna rapport från verkligheten är att ingenting kommer gratis, och hårt arbete är ofta mer pålitligt än tur. Det, och att alla kan behöva hjälp, eller en knuff, ibland.


En man i en kontorskub.
Hernán, numera licensadministratör.Så med det sagt: stort grattis till

din anställning, Hernán!


Och stort tack för din mycket ärliga, och fyndiga, feedback!

Vi vet inte hur väl den gamla sälj-frasen 100 knack, 10 snack, 1 tack har åldrats.

Men något ligger det i den, eller?

Comments


bottom of page