top of page

Karriärkonsulten - digasell för andra gången!

Vår tillväxtresa på Karriärkonsulten fortsätter; för andra året i rad har vi av Dagens Industri utsetts till ett gasellföretag!

För Camilla Hermelin, vd och grundare av Karriärkonsulten föds entreprenörskap ur ett behov och ett lyckat företagande innebär ständig utveckling och innovation samt gör skillnad för omvärlden och samhället.


Från Stöd och matchning till Rusta och matcha - vi har klarat övergången! Denna fina tradition av gasell-utmärkelser behåller vi - så att vi kan fortsätta kampen mot arbetslösheten i Sverige och skapa möjligheter där jobben finns!


Tillsammans gör vi skillnad på arbetsmarknaden.

En leende kvinna sitter i en fåtölj i kontorsmiljö.
Camilla Hermelin, gasell för andra året i rad!

"Jag vill göra skillnad och vara med och skapa en bättre omvärld. Ju fler som är med på en resan, desto bättre!"


Fakta DI Gasell

Begreppet gasell myntades redan på åttiotalet av den amerikanske ekonomen David Birch. I sin rapport “The Job Creation Process” visade han att, tvärtemot vad många tror, de flesta jobb skapas via mindre snabbväxande företag snarare än stora bolag och koncerner.

Dagens Industri har sedan år 2000 korat Sveriges mest snabbväxande och framgångsrika företag till gaseller, baserat på årsredovisningar från de fyra senaste åren. Mindre än 1 procent av svenska bolag uppfyller kriterierna för Gasellföretag.Ett Gasellföretag har:


  1. En nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen.

  2. Minst tio anställda, enligt den senaste årsredovisningen.

  3. Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden.

  4. Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.

  5. Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.

  6. I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

  7. Sunda finanser.

Opmerkingen


bottom of page