top of page

Karriärkonsulten utsett till Gasellföretag 2021!

Uppdaterat: 4 feb. 2022

En tävlingsinstinkt som växte till ett Gasellföretag. Camilla Hermelin har alltid motiverats av att tävla och komma framåt, men också av samhällsnytta och socialt ansvar. “Arbetslösheten är en av vår samtids ödesfrågor, jag vill attackera den frågan med kreativitet, nyfikenhet och engagemang”, säger hon.


Karriärkonsulten Sverige AB bildades 2011 hemma vid vd:n Camillas köksbord, och 2013 anställdes de två första medarbetarna.

Uppväxt i ett hem präglat av entreprenörskap har drömmen om ett eget företag aldrig legat långt bort för Camilla, men att det blev just som fristående aktör inom arbetsmarknadsprogram var inte skrivet i sten. “Jag kunde lika gärna startat en marknadsföringsbyrå eller en golfklubb, två andra andra saker som intresserar mig, men något sa mig att jag kunde komplettera och utmana det traditionella sättet folk söker jobb på. Mer nätverkande och möten mellan människor än platsbanken.”


Idag har företaget runt 70 anställda och i huvudsak två verksamhetsgrenar: coachning och matchning. I takt med tillväxten har både personalstyrkan och det geografiska täckningsområdet utökats men metoderna och den starka sammanhållningen är densamma.Entreprenörskap, vad är det för dig?


Det innebär att aldrig stå till, att ständigt hitta nya vägar och vinklar. För mig föds entreprenörskapet ur ett behov, och en vilja att göra skillnad för omvärlden! I ett lyckat företagande blir jag en bättre version av mig själv och lyckas dessutom få med mig andra på den resan!En leende kvinna på i kontorsmiljö, hon håller ett diplom i händerna och i bakgrunden syns en svartvit tavla och en grön växt.
Camilla Hermelin, grundare och vd för Karriärkonsulten, på kontoret i Sollentuna."Vi kommer fortsätta förespråka den nya arbetsmarknaden, vara modiga och kreativa i handling och våga satsa på tillväxt - och ta upp kampen mot arbetslösheten i Sverige!"Hur ser Karriärkonsultens recept till denna framgång ut?


Vårt recept är faktiskt enkelt; det är teamwork! Vi som jobbar här har en genuin vilja att hjälpa och brinner för att matcha människor ut i arbete eller studier. Tillsammans har vi skapat och fortsätter skapa en stark företagskultur där denna vilja uppmuntras och premieras.


2020 - gasellåret, vill du summera det?


Att saker som ingen trott var möjligt i januari plötsligt blev verklighet och vardag!

Antalet nyinskrivna hos Arbetsförmedlingen ökade lavinartat och för oss innebar det en lika lavinartad efterfrågan på våra tjänster. Vi inledde en massiv rekrytering parallellt med att vi ställde om till en helt digital verksamhet med allt från coachningmöten och föreläsningar till intern onboarding och kompetensutveckling.

Vi har tillsammans lärt oss under processens gång och hittat nya vägar och tillvägagångssätt för att kunna bibehålla både vår rating och arbetsglädje!


Vad betyder denna utmärkelse för dig, och vad gör Karriärkonsulten till ett så viktigt bolag?


Jag är stolt. Det betyder att hårt arbete och tålamod lönar sig, att det är värt det och att människor tillsammans kan förändra världen.


Karriärkonsultens tillväxt gör att vi kan fortsätta stötta de som idag står utanför arbetsmarknaden och det om något är otroligt viktigt för att vi ska kunna fortsätta bygga upp det fantastiska Sverige som vi har med en fantastisk välfärd. Vi gör enorm skillnad i människors liv och jag vill såklart att fler som vill och behöver ska få ta del av det!


Hur ser du på framtiden?


Framtiden ser ljus och spännande ut! Skiftet från Stöd och matchning till den nya tjänsten Rusta och matcha har precis skett i Stockholm och vi har ännu en omställningens tid framför oss, tur att vi numera har ett kvitto på att våra processer håller och att vi klarar snabba förändringar med bravur.

Vi kommer fortsätta förespråka den nya arbetsmarknaden, vara modiga och kreativa i handling och våga satsa på tillväxt - och ta upp kampen mot arbetslösheten i Sverige!
Dagens Industris Gasell-logo 2021


Fakta DI Gasell


Begreppet gasell myntades redan på åttiotalet av den amerikanske ekonomen David Birch. I sin rapport “The Job Creation Process” visade han att, tvärtemot vad många tror, de flesta jobb skapas via mindre snabbväxande företag snarare än stora bolag och koncerner.

Dagens Industri har sedan år 2000 korat Sveriges mest snabbväxande och framgångsrika företag till gaseller, baserat på årsredovisningar från de fyra senaste åren. Mindre än 1 procent av svenska bolag uppfyller kriterierna för Gasellföretag.
Ett Gasellföretag har:

  1. En nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, enligt den senaste årsredovisningen.

  2. Minst tio anställda, enligt den senaste årsredovisningen.

  3. Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i den fyraåriga undersökningsperioden.

  4. Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.

  5. Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.

  6. I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.

  7. Sunda finanser.


Comments


bottom of page