top of page

Karriärkonsulten presenterar Narin

Våra anställda är vår absolut viktigaste tillgång och vi är stolta över den samlade kompetens som ryms inom våra väggar - lär känna Narin, vår HR businesspartner, lite bättre här!

HEJ Narin, vår nya HR business partner! Narin har jobbat hos oss på Karriärkonsulten sen slutet på februari, och kommer närmast från flygbranschen. Så fort hon blivit varm i kläderna tog vi tillfället i akt att ställa henne mot väggen med lite frågor; vi tog snacket om Karriärkonsulten, nätverkande och arbetsmarknaden.

Och såklart om vad hon skulle jobba med om hon inte berikade oss på KK!


En kvinna i Kungsträdgården i Stockholm.
Narin in action på ett event."Om man tillsammans arbetar mot framgång, firar vinsterna och hjälpt åt i utmaningarna kan man komma riktigt långt!"
Vad fastnade du för hos Karriärkonsulten?


Jag fastnade för Karriärkonsultens kärnuppdrag och syfte, det vill säga att hjälpa individer ut på arbetsmarknaden. Att få känna att det företag jag arbetar för och representerar gör samhällsnytta är en fantastisk känsla och något jag saknat att få vara en del av.


Utöver Karriärkonsulten viktiga uppdrag har företaget också gjort en stark framgångsresa och har otroligt hög intern kompetens vilket är ytterligare en anledning till att jag fastnade.


Vad driver dig?


Jag drivs av känslan att jag gör en bra skillnad som också bidrar till goda resultat. I rollen som HR affärspartner drivs jag främst av att få jobba mot en välmående och framåtlutad organisation i en god gemenskap. Jag anser att det är superviktigt att man tillsammans arbetar mot framgång, firar vinsterna och hjälps åt i utmaningarna. Gör man detta kan komma riktigt långt!


Bästa nätverkstips?


LinkedIn och befintliga kontakter! Jag har under åren som rekryteringskonsult och kundansvarig jobbat mycket med att nätverka via olika forum men LinkedIn och mitt personliga kontaktnät av vänner och familj har varit oslagbart. Lägg till nya personer som du finner inspirerande på LinkedIn, anmäl dig till webinars och föreläsningar inom branscher där du har ett intresse och var inte rädd för att socialisera och nå ut. Underskatta inte heller ditt redan befintliga nätverk som kan sitta på stora öppningar och möjligheter. Prata och diskutera ditt arbete och dina målsättningar så kommer det en dag vara någon i din närhet som tipsar om just dig eller det företag du arbetar på!

Spaning på arbetsmarknaden?


Det är så mycket som händer på arbetsmarknaden nu efter pandemin, och man kan se att många företag är påverkade av den rådande ekonomin. Man vågar helt enkelt inte rekrytera på samma sätt som förut. Konsulter blir allt vanligare, en något dyrare lösning men en ”safe” sådan då företagen inte är bundna till en anställd. Att vi går mot mer konsultbaserade anställningsformer speglar såklart samtiden, det vill säga en dynamisk arbetsmarknad, men jag ser ju även risker med det. Jag tror att vi i vår bransch har en unik chans att påverka och att vi kan jobba ännu starkare mot arbetsgivare och företag och få dem att börja tro på långsiktig kompetens och våga anställa mer kreativt.

Vill du som bonus berätta något kul om dig själv?


Inget jättespännande MEN jag är helt besatt av att lyssna och följa olika kriminalfall och kriminaldokumentärer – så hade jag inte jobbat med HR hade jag förmodligen blivit åklagare eller på något sätt jobbat inom rättsväsendet.


Tack Narin för att du tog dig tid att dela med dig av

spaningar, klokskaper och dig själv!

Kommentit


bottom of page