top of page

Rustad och matchad via yrkesutbildning!

Att yrkesutbildningar har varit på gång ett bra tag och definitivt är här för att stanna är ingen hemlighet eller ens nyhet. För många är det en katapult in på arbetsmarknaden!

Vägen till arbetsmarknaden eller drömjobbet ser olika ut för alla och är dessutom olika lång, kanske är en yrkesutbildning din väg?


I så fall är det hög tid att börja kolla upp de olika skolornas ansökningsperioder. Eftersom varje skola sköter sin egen antagning kan datumen variera.

Ansökningsperioderna för yrkesutbildningar infaller i regel två gånger om året; mellan februari och maj för skolstart höstterminen samma år och september och november för vårterminen nästföljande år.Ett enkelt årshjul med ansökningsperioder till yrkeshögskolor mot en blå bakgrund.
Kanske går din väg till arbetsmarknaden via en yrkesutbildning?


Än är det verkligen ett tag kvar till sista ansökningsdag - men det skadar väl inte att vara ute i god tid? Till vissa utbildningar och kurser behöver du dessutom komplettera din ansökan med arbetsprover - det beror helt på vad du vill läsa.


Mer information om skolor, utbildningar och viktiga datum för studier i allmänhet hittar du till exempel på antagning.se och allastudier.se och såklart på de olika skolornas hemsidor. 


Är du en deltagare hos oss kan du även boka in professionell studie- och yrkesvägledning ifall det känns krångligt eller svårt att välja.Börja efterforska redan nu - och lycka till med studierna!


Comments


bottom of page