top of page

Arbetsmarknaden behöver senior arbetskraft! Veteranen Perry delar med sig.

Inom Rusta och matcha samsas personer med olika ålder, bakgrund och erfarenhet - coachningen ser olika ut beroende på vad deltagaren i fråga är i behov av. Om man till exempel är pensionär men vill och kan jobba, vad finns det för möjligheter då? Vi tog upp frågan med en expert på området - vår före detta deltagare Perry!

Att gå i pension vid 62, utan att vara helt redo, kändes förstås lite bittert men Perry är ett perfekt exempel på att positivt tänkande och kreativt nätverkande gör underverk för erbjudanden om sysselsättning.

En intresseförfrågan hos Veteranpoolen, en före detta chef som tipsade om Veterankraft och vips fick Perry anställning hos båda.


En leende man i marinblå pikétröja mot en bakgrund av lövskog.
Perry - en eftertraktad veteran.
"Jag hoppas att veteraner och seniora personer inte ratas på grund av ålder, vilket skulle vara ett otroligt slöseri med erfarenhet, kompetens och resurser."

Berätta, hur hamnade du hos Veteranpoolen?


Efter trettio år som servicetekniker på olika företag och i olika roller bestämde jag mig för att söka mig vidare när omorganiseringar hägrade på mitt senaste jobb.

Jag trodde det skulle gå relativt lätt att hitta ett annat jobb men så slog coronaviruset till och jag började på Stöd och matchning hos er istället.


Vad tyckte du om insatsen hos oss?


Att ha en egen jobbcoach ger ju struktur i jobbsökandet, även om jag var väldigt självgående. De regelbundna samtalen med min coach Sarah hade jag stor hjälp av, och även veckoföreläsningarna som blev ett fast inslag i vardagen. Det var det bästa och viktigaste för mig, inte minst för sällskapets skull!


Hur ser upplägget ut och vad brukar du få pyssla med?


Som veteran styr man både vilka jobb man vill ha och sin arbetstid helt själv. Jag har “giggat” bland annat som fönsterputsare och vaccinationsvärd och eftersom jag är teknisk har det blivit en hel del fix med skrivare, datorer och digitalboxar hos personer som behöver hjälp med det.

Det har faktiskt varit väldigt mycket jobb senaste tiden - nästan så att jag fått tänka på balansen för att få in vila också!


Viktig lärdom eller medskick?


Jag är nöjd med hur allt föll sig till slut och är på ett bra ställe idag. Men jag hoppas att veteraner och seniora personer inte ratas på grund av ålder, vilket skulle vara ett otroligt slöseri med erfarenhet, kompetens och resurser.


Och vi kan bara hålla med! Tack för att du delar med dig, Perry!


Comentarios


bottom of page