top of page

Storskogen förvärvar Karriärkonsulten

Pressmeddelande, 2022-02-22


Leende kvinnan sittandes vid ett bord
Camilla Hermelin, grundare & vd för Karriärkonsulten
Storskogen har förvärvat samtliga aktier i Karriärkonsulten Sverige AB (”Karriärkonsulten”) via dotterbolaget Enrival AB (”Enrival”). Karriärkonsulten är en privat arbetsförmedling med stark närvaro i Stockholmsregionen. Bolaget rapporterade en omsättning om 30,4 MSEK och ett rörelseresultat om 7,4 MSEK under räkenskapsåret 2020.


Karriärkonsulten, som grundades av Camilla Hermelin 2011, sysselsätter cirka 65 medarbetare och har idag kontor i Stockholm, Eskilstuna, Norrköping, Uppsala och Västerås. Bolaget arbetar, likt Enrival, med individanpassat stöd för att hjälpa arbetssökande att hitta ett passande arbete eller studier som leder till varaktig sysselsättning. Detta via Arbetsförmedlingens tjänst Rusta och Matcha (KROM). Bolaget har sedan 2018 fått högsta betyg i Arbetsförmedlingens ratings, och utnämndes till DI Gasell för snabbväxande företag 2021. Camilla Hermelin kommer fortsätta att leda bolaget i sin roll som vd; och i och med transaktionen även bli minoritetsägaren i Enrival.


”Jag känner en stor glädje att få bli en del av både Storskogen och Enrival. När möjligheten väl kom upp fanns det ingen tvekan. Tillsammans kommer vi bli en stark aktör på marknaden, med flest deltagare och förmodligen bäst betyg”, säger Camilla Hermelin, vd i Karriärkonsulten.


Karriärkonsulten är ett tilläggsförvärv till Enrival, som även fortsättningsvis kommer att verka under separata varumärken. Enrivals vd Peter Wolff anser att förvärvet av Karriärkonsulten går väl i linje med företagets mål och vision, att vara Sveriges mest kvalitativa och hållbara privata arbetsförmedling.


Vi har under en lång tid varit mycket imponerade över vad Karriärkonsulten åstadkommit. Den rating de visat över tid är ett resultat av väldigt hårt arbete och vi ser nu fram emot att samarbeta och lära av varandra, där båda bolagen har mycket att vinna. Därtill kompletterar Karriärkonsulten oss väl i Stockholmsregionen”, säger Peter Wolff, vd för Enrival.


Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Tjänster inom vertikalen HR och Kompetens.


För mer information, vänligen kontakta:

Michael Metzler, Pressansvarig Tel: +46 (0)7 330 55 955

 

Om Storskogen

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag inom affärsområdena Industri, Handel och Tjänster inom Norden, DACH och Storbritannien. Per den 30 september 2021 bestod Storskogen av 94 affärsenheter med sammanlagt cirka 7 000 anställda och en årsomsättning på över 19 miljarder kronor (som om vi hade ägt alla affärsenheter hela den senaste 12-månadersperioden).

Comments


bottom of page