top of page

Rusta och matcha: veckans fråga - bonus!

I april 2023 förändras arbetsmarknadstjänsten Rusta och matcha och blir Rusta och matcha 2. Men vad innebär den nya tjänsten egentligen och påverkar det dig som är arbetssökande?

Fyra pappersark med frågetecken, två händer med en penna vilandes mot en brud bakgrund
Rusta och matcha 2 - ett nytt avtal!


Arbetsmarknadstjänsten Rusta och matcha blir i april Rusta och matcha 2.


Nedan listar vi vanliga frågor och svar kring denna förändring. Har du ytterligare frågor, funderingar eller är nyfiken på hur vi på Karriärkonsulten jobbar hittar du mer information här, eller kontakta oss så hjälper vi dig!
Vad är Rusta och matcha 2?

Rusta och matcha 2 är en ny tjänst och en vidareutveckling av Rusta och matcha. Syftet och målet är detsamma som tidigare: att stötta arbetssökande till jobb eller utbildning på kortast möjliga tid.


Vad är skillnaden mellan Rusta och matcha och Rusta och matcha 2?

Rusta och matcha 2 har ett ännu starkare matchningsfokus och i tjänsten satsas det på att skapa kvalitativa matchningar som håller i längden.


När börjar Rusta och matcha 2?

Planen är att Rusta och matcha 2 införs under den senare delen av april 2023.


Vad innebär den nya tjänsten för mig som deltagare?

Du som idag deltar i Rusta och matcha påverkas inte av den nya tjänsten, utan du fullföljer din period i Rusta och matcha som tänkt. Blir en förlängning aktuell för dig är det Arbetsförmedlingen som beslutar om du får fortsätta i Rusta och matcha 2.


Vilka får gå Rusta och matcha 2?

Målgruppen för Rusta och matcha 2 är i stort sett oförändrad och det är fortfarande Arbetsförmedlingen som bedömer och beslutar vilka som anvisas. Den nuvarande versionen av Rusta och matcha fortsätter ända tills den nya tjänsten träder i kraft!

Comments


bottom of page